O nama

FIM d.o.o. je osnovan 1996. godine u Sarajevu. Danas firma posluje na tri lokacije: Sarajevo, Blažuj (Ilidža) i Bugojno sa 22 uposlena radnika.
U svojim poslovnim objektima imamo veleprodaju rezervnih dijelova i autoguma za komercijalna vozila i građevinske mašine te maloprodaju i servis vozila u PJ Blažuj.

Sa ponosom ističemo jednu od vodećih pozicija u uvozu i prodaji rezervnih dijelova za vozila Mercedes, MAN a u poslednje vrijeme i Volvo, Scania, Iveco, DAF te dijelova za prikolice i poluprikolice za područje Bosne i Hercegovine.
Naša saradnja sa velikim kompanijama Zapadne Evrope uspješno se obavlja dugi niz godina uz obostrano zadovoljstvo. Takođe ističemo dilersku poziciju renomiranih proizvođača: Wabco, ZF Friedrichshafen AG (Sachs i Lemforder), TMD Friction (Textar), Bridgestone, Diesel Technic (DT), Dicthungspartner Hamburg (DPH), HYVA, Sampa, Meritor, Nissens… za teritoriju Bosne i Hercegovine.
Od domaćih proizvođaća u ponudi imamo Unico filter koji je u sastavu MANN HUMMEL grupe, te pumpe POBJEDE iz Tešnja.
Naši partneri zadovoljavaju svjetske norme kvalitete i sigurnosti (ISO i TUV standardi) a većina njih proizvodi za prvu ugradnju i glavni su dobavljači svih većih evropskih i svjetskih proizvođača vozila. Time smo u mogućnosti ponuditi Vam rezervne dijelove koji se od originalnog dijela (dijela proizvođača vozila) razlikuje jedino u izgledu ambalaže, i naravno, u bitno nižoj cijeni.

Pored prodaje rezervnih dijelova, vršimo i kompletnu uslugu servisiranja vozila i montažu i balansiranja guma. Preventivno djelujte sa nama da vaše vozilo ostane u top formi.

Osnovni princip poslovanja predstavlja pružanje kvalitetnih usluga, ostvarivanje korektnih partnerskih odnosa, kao i kontinuirano analiziranje i praćenje potreba kupaca i blagovremeno odgovaranje na njih.
Zaposlene u našem preduzeću smatramo najvrednijim dijelom kompanije, savremenim modelom organizovanja i njihovom stručnom osposobljenošću dolazimo do bitnih prednosti u tržišnoj utakmici, što predstavlja osnov našeg uspješnog poslovanja. Vođeni time, kontinuirano ulažemo u razvoj potencijala ljudskih resursa i akcenat stavljamo na timski duh unutar organizacije.

Ostale usluge

Veleprodaja je takodje smjestena na centralnoj lokaciji u Buca Potoku.