ZF

ZF je globalni lider u proizvodnji pogonskih sklopova i dijelova šasije sa 122 proizvodna preduzeća u 26 zemalja. U 2013. godini ZF je ostvario promet od 16,8 milijardi € sa 72 643 zaposlena radnika i nalazi se u top 10 kompanija na rang-listi najvećih automobilskih dobavljača širom svijeta.
Tvrtka je osnovana 1915. godine za razvoj i proizvodnju kvačila za avione i vozila. Danas, opseg grupe proizvoda čine kvačila i upravljanje sistemima, kao i dijelovi šasije i dijelovi sistema osovine i modula.

ZF ima 5 proizvodnih brendova: SACHS, LEMFORDER, BOGE, ZF Lenksysteme, ZF Parts koji su utemeljeni na stručnosti osoblja i proizvodnih pogona, inovacijama i kvaliteti svojih proizvoda.

Uspjeh SACHS brenda zasniva se na beskompromisnom inovativnom programu u kombinaciji sa naprednim znanjem i najvišim mogućim kvalitetom. Proizvodi iz ovog brenda: korpe, lamele, druk ležajevi, zamajci, amortizeri u šasiji i kabini.

Sa svojim LEMFORDER brendom, ZF je ujedno i prvi izbor za aftermarket. Sve više i više servisa daje svoje povjerenje premium proizvodima u OEM kvaliteti. Širom svijeta, proizvođači oko 50 marki vozila koriste za sistem upravljanja i šasije komponente iz ZF, jer, pored visokog nivoa kvaliteta i dugog vijek trajanja, proizvodi nude maksimalnu udobnosti vožnje i dinamičnost. Proizvodi iz ovog brenda: spone, krajnice, letve volana, nosači, seleni.